چوبmdf چیست؟ تخته فیبر چگالی متوسط (MDF) یک محصول چوبی مصنوعی و مهندسی شده است که با فشرده سازی الیاف چوب نرم یا چوب سخت با موم و رزین تحت فشار و درجه حرارت بالا تولید میشود.
MDF در برابر تغییرات دما و رطوبت مقاومت بالاتری دارد، همچنین دارای سطحی صاف و بدون دانه است که آن را به گزینه بهتری برای کابینتهای رنگ شده تبدیل میکند. این ماده به دلیل داشتن رزینهایی که الیاف چوب را در کنار هم نگه میدارد، در برابر آفات و حشرات مقاومتر است.
چوب ام دی اف مقرون به صرفه است و به نسبت هزینه، از کیفیت بالایی برخوردار است و متناسب با بودجه اکثر مردم است.
ایده ساخت چوب ام دی اف در سال 1925 میلادی توسط ویلیام میسون ارائه شد و در سال 1960 به ثبت رسید. میسون در ابتدا تلاش کرد تا این مواد را به نوعی عایق با نتایج متفاوت تبدیل کند. ویلیام، درطی آزمون و خطای فرضیههای خود، یک شب فراموش کرد دستگاه پرس صنعتی را که برای متراکم کردن محصولات جانبی چوب استفاده می کرد، خاموش کند و به طور تصادفی اجازه داد تا یک ورق را در تمام طول شب فشرده کند.
میسون صبح روز دیگر اشتباه خود را کشف کرد، یک ورق با قدرت شگفت انگیز و ویژگیهای کاربردی جذاب پیدا کرد. این امر منجر به تولید "ماسونیت" شد، که سالها پالایش و بهبود مداوم را پشت سر گذاشت تا به محصولی تبدیل شود که ما اکنون به عنوان MDF میشناسیم.
اولین مرحله ساخت چوب ام دی اف، کندن پوست چوب درختها است. این عمل در کارخانه برای به دست آوردن کیفیت بهتر محصول نهایی انجام میشود.
بعد از این فرایند چوبها به تعداد و قطعات و تراشههای کوچک تبدیل میشوند. اگر این تراشهها خیلی بزرگ باشند، دوباره در این فرایند قرار میگیرند تا به اندازه مطلوب برسند.
پس از خرد کردن چوبها، فرایند شستشوی آنها صورت میگیرد. تا گرد و غبار و عیوب باقی مانده، رفع شود.
سپس تراشهها و تکههای چوب ریز شده با پارافین مذاب پوشانده میشوند و طی این عمل به یکدیگر میچسبند. تراشهها برای دقایقی در دما و حرارت بالا قرار میگیرند تا به شکل خمیر در بیایند. استفاده از موم و رزین در ساخت ام دی اف باعث میشود که مقاومت چوب در برابر رطوبت بالا برود و رزین با کم کردن تراکم در مراحل اولیه، باعث اتصال محکم در نتیجه کار میشود.
سپس مواد از دستگاه خشک کن عبور داده شده و به سرعت خشک میشوند. هم اکنون این مواد با عبور از میان بازوهای دستگاه، یکنواخت شده و به شکل صفحهای صاف در میآیند. با عبور یک سری غلطکهای سنگین از روی ام دی اف، ضخامتی مناسب به صفحه داده میشود.
وزن ورقها اندازهگیری شده و در صورت داشتن وزن مطلوب، در دمای اتاق کولر، سرد و آماده استفاده و برش در اندازههای دلخواه میشوند.
چوب ام دی اف با توجه به ویژگی های متفاوت آن در صنایع مختلف کاربرد دارد که از جمله آنها مبلمان، کابینت وقفسه، عایق و سقفهای شیبدار، کفپوش، پروژههای تزئینی، جعبههای بلندگو، دربها و...است.
رایجترین کاربرد mdf در صنعت کابینت سازی است. بیشتر کابینتهای آشپزخانه از چوب طبیعی و عناصر MDF تشکیل شده است. تخته MDF معمولاً به دلایلی مانند سهولت در پاک کردن آلودگیهای روی سطح کابینت، رنگ آمیزی راحتتر و سایر مزایای آن در دربها و روکش داخلی کابینتها یافت میشود.
برای خرید کابینت mdf با قیمت مناسب کلیک کنید!
MDF برای مردم ارزش اقتصادی دارد زیرا از نظر قیمت ارزان است. بنابراین، خرید آنها در دسترس همه است و ظاهری شبیه به چوب طبیعی دارد.
MDF به دلیل چگالی و ساختار سازگار، میتواند با استفاده از ابزارهای برش CNC با سرعت بالا، ماشین کاری شود تا انواع پروفیل های سه بعدی مختلف را برای دربهای کابینت ایجاد کند. طرحهای زیادی را میتوان با دستگاه های مناسب بر روی آنها ترسیم کرد و این ویژگی سبب شده که کابینتهای ام دی اف از تنوع رنگ و طرحهای بالایی برخوردار باشند.
MDF متراکمتر از چوب طبیعی است، گره یا پیچش ندارد و جلوه بسیار صاف تری را ارائه میدهد که این امر MDF را به یک ماده ایده آل برای ساخت دربهای کابینت رنگ شده تبدیل میکند.
پاک کردن و زدودن آلودگی و لکه ها از روی سطح کابینتهای ام دی اف آسان است.
چوب ام دی اف ترک نمیخورد و این قابلیت باعث شده که استفاده از چوب ام دی اف در ساخت دربهای کابینت بیشتر شود.
علاوه بر همه این مزایا ساخت کابینتهای آشپزخانه به صورت سفارشی، از جنس ام دی اف بسیار رایج و آسانتر است.
جدیدترین مقالات