کابینت یکی از عناصر اصلی در آشپزخانه است و درب کابینت ها از عوامل تاثیر گذار و مهم بر ظاهر کابینت آشپزخانه می باشد. در سال های اخیر کابینت آشپزخانه ممبران محبوبیت بالایی پیدا کرده است. درب های این نوع کابینت حکاکی و برشکاری هایی دارد که ظاهر آن را زیباتر و مجلل تر می کند. در کارخانجات ساخت کابینت از دستگاهی به نام سی ان سی(CNC) برای طراحی استفاده می شود.
در متن طرز کار دستگاه CNC و نحوه ساخت درب کابینت ممبران توضیح داده شده است.
در ابتدا باید جنس کابینت مورد نظر را انتخاب کنیم. درب کابینت را می توان در جنس های مختلف از جمله: فلزی، چوب خام، نئوپان، پانیذ، ام دی اف، ام دی اف با روکش های مختلف، تخته سه لا و غیره ساخت. درب های کابینت ساخته شده از مواد مختلف ویژگی های متفاوتی دارند که ما می توانیم با توجه به نیاز خود آن را انتخاب کنیم. درب کابینت آشپزخانه ممبران یا وکیوم معمولا از چوب ام دی اف(MDF) ساخته می شود.
پس از انتخاب مواد، می توانید ساخت درب کابینت را شروع کنید. در این مرحله برای ساخت درب کابینت، استفاده از یک دستگاه CNC برای طراحی، برش و حکاکی درب کابینت توصیه می شود.
برای طراحی درب کابینت از دستگاه CNC استفاده می شود. در این فرایند از نرم افزار CAD برای تبدیل طرح مورد نظر به نقاشی دیجیتال استفاده می شود و سپس نقشه CAD در نرم افزار CAM وارد می شود. نرم افزار CAM به طور خودکار یک کد G تولید می کند و کد G را به کنترل کننده مرکز ماشین ATC خطی ارسال می کند.
یک پانل چوبی صاف و بی عیب و نقص همانند MDF روی میز کار قرار داده می شود. میز کار پانل را محکم نگه داشته و مرکز دستگاه دارای غلتک هایی خودکار است که به بارگیری پانل کمک می کند.
پس از اتمام مراحل طراحی، کار حکاکی و برش کاری به طورخودکار بوسیله مرکز ماشینکاری انجام می شود. وظیفه مرکز ماشینکاری خطی ATC برش کاری و حکاکی درب کابینت است. این ماشین دارای یک ابزار خطی مستقل است که می تواند 12 ابزار مختلف را در خود جای دهد. در حین کار هر ابزاری که نیاز است به طور خودکار تغییر می کند. ابزارها کارهای مختلف همانند سوراخکاری، برشکاری، حکاکی، فرز جانبی، تراشکاری و غیره را انجام می دهند.
از آنجایی که لبه های پانل پس از برش ناهموار و تیز می شود، آلودگی ها به راحتی جذب و در نتیجه نیاز به پولیش و لبه بندی دارد تا صاف تر و زیباتر شود. لبه بندی باعث می شود این پانل تیز و خشن پنهان شود و همچنین می تواند از آزاد شدن فرمالدئید جلوگیری کند. بنابراین لبه بندی علاوه بر زیباتر شدن به سلامت محیط زیست هم کمک می کند.
در مرحله اول دستگاه لبه بندی را روشن می کنیم.
پانل درب کابینت را روی میز تاشو قرار می دهیم.
پس از اینکه پانل را در موقعیت مناسب قرار دادیم روی سوئیچ پدال قدم می گذاریم.
با حرکت دادن پانل به آرامی، لبه های منحنی باند می شود.
اما از آنجایی که دستگاه لبه بندی، عملکرهای برش و خراش را به طور خودکار انجام نمی دهد، نیاز به اصلاح و پرداخت دارد.
سطح کابینت پس از ساخت باید صاف باشد در نتیجه پانل ها بعد از لبه بندی پولیش می شوند. در این مرحله، از دستگاه پولیش چوب CNC برای سنباده زدن خشن و ریز، صاف کردن و پرداخت سطح صفحه و منحنی تخته های چوبی و پانل های درب استفاده می شود.
دستگاه سنباده چوب را با فشار دادن دکمه های مربوطه روشن کنید.
سرعت چرخش آسیاب ها را تنظیم کنید.
درب های کابینت را روی تسمه نقاله قرار دهید. فرآیند پرداخت به صورت خودکار انجام خواهد شد.
درب های کابینت پس از پرداخت از انتهای دیگر دستگاه پولیش چوب خارج می شوند.
این فرآیند برای ساخت درب کابینت با روکش PVC است. این فرآیند به این صورت است که یک روکش پی وی سی روی پانل های درب کابینت تحت دمای بالا در طول فرآیند ساخت درب کابینت چسبانده می شود. درب های کابینت ممبران با روکش PVC دارای ویژگی های خاصی مانند مقاومت در برابر آتش، ضد آب، مقاومت در برابر آب و هوا و غیره. هستند. علاوه بر این، روکش پی وی سی در رنگ ها و طرح های مختلفی مانند چوب، طرح سنگ، رگه های درخت کاج و غیره موجود است. در این مرحله از ساخت به دستگاه پرس وکیوم نیاز دارید.
پارامترهای لازم را روی پنل کنترل تنظیم کنید و فرآیند پیش گرم کردن را شروع کنید.
چارچوب را بلند کنید و درب های کابینت را به ترتیب روی میز کار قرار دهید.
فیلم پی وی سی با رنگ و ضخامت مورد نیاز انتخاب کنید و تمام درب های کابینت را بپوشانید.
پس از رسیدن به دمای تنظیم شده، دکمه شروع را فشار دهید تا فرآیند فیلمبرداری خلاء به طور خودکار انجام شود.
پس از اتمام فرآیند فیلمبرداری خلاء، دستگاه پرس وکیوم درب های کابینت را به طور خودکار منتقل می کند.
درب های کابینت نیز ممکن است برای نصب لولا، پیچ، دستگیره درب و غیره نیاز به سوراخکاری و شکاف داشته باشند. ماشین آلات در این مرحله نحوه ساخت کابینت درب ها شامل دستگاه حفاری CNC جانبی، دستگاه دریل لولا، اره میز کشویی و غیره می باشد.
با توجه به نیازهای ساخت درب کابینت، سر مته مناسب را انتخاب کنید.
پانل های درب کابینت را در موقعیت مناسب قرار دهید.
پارامترها و حالت ماشینکاری را بر روی صفحه کنترل مطابق با نیازهای ماشینکاری خاص خود مانند سوراخ کردن، ایجاد شیارهای ثابت و غیره تنظیم کنید.
دکمه شروع را فشار دهید تا فرآیند سوراخ کاری به طور خودکار شروع شود.
سر مته مناسب را با توجه به نیازهای درب کابینت انتخاب کنید.
موقعیت و مقیاس دقیق را تنظیم کنید. این برای اطمینان از دقت حفاری بسیار مهم است.
پانل های درب کابینت را روی میز کار و زیر سر مته ها قرار دهید. مطمئن شوید که موقعیت حفاری درست است.
دستگیره را در موقعیت کاری بچرخانید و روی سوئیچ پدال قدم بگذارید.
اگر فقط از یکی از دو سر دستگاه استفاده می کنید، فقط دکمه مربوط به سر را بچرخانید. اگر می خواهید دو سر به طور همزمان کار کنند، باید دو دستگیره را در موقعیت کاری بچرخانید.
پس از پا گذاشتن روی سوئیچ پدال، دستگاه مته لولا به طور خودکار کار می کند.
ارتفاع و زاویه مناسب را با دستگیره یا بازوی راکر تنظیم کنید. اگر نیازی به بریدن لبه های شیب دار ندارید، دیگر نیازی به تنظیم زاویه تیغه نیست.
پانل درب کابینت را با وسایل مربوطه روی میز کار قرار داده و ثابت کنید.
برق تیغه اره را روشن کنید.
پانل را برای برش یا شیار زدن به آرامی به جلو فشار دهید و مراقب باشید.
پس از انجام مراحل فوق اصولا درب کابینت ممبران ساخته می شود اما اگر مشتری نیازهای دیگری داشته باشد ممکن است برای کامل شدن مراحل ساخت درب کارهای دیگری هم انجام دهید.
جدیدترین مقالات